"EXPLORACIÓ DE MONS PERSONALS", TALLER DE JOIERIA AMB JORGE CASTAÑÓN

Del 8 al 12 de juliol de 2019

Horari del curs: de 10 a 13 h i de 14:30 a 18 h

Jorge Castañón és actualment un joier argentí d'obligada referència, amb una doble trajectòria com a mestre de l'ofici i com a joier individual, que s'ha lliscat des d'un plantejament més tradicional de l'ofici a l'àmbit experimental de la joieria contemporània.

En 1990 va fundar el Taller “La Nave” a Buenos Aires: un espai dedicat a la joieria, basat en la necessitat de compartir coneixements tècnics, experimentació alternativa i cerca del propi llenguatge artístic i que s'ha convertit en una referència important com a taller col·lectiu i experimental. També desenvolupa una intensa activitat formativa impartint tallers i ponències en estudis artístics i escoles de joieria.

Ningú neix, creix ni viu aïllat. Estem en un món del qual tots formem part. Les nostres accions, les nostres decisions, que al principi poden ser personals, afecten de manera positiva o negativa, a aquest únic espai que compartim. Travessats pel temps, a més, la nostra vida és dinàmica, un continu entre passat, present i futur.


El taller vol ser un espai d'aproximació a conèixer el nostre univers personal, trobant les seves fortaleses i febleses.
La idea és que cada participant vagi construint una imatge pròpia, reflex de les seves mirades, punts de vista, reflexions, pensaments i sentiments. La segona intenció és que pugui anar plasmant a través d'objectes reals i amb criteris de portabilitat, diferents elements de comunicació d'idees i conceptes.

Quin món volem? Què vull aconseguir amb el meu treball?
Ser honestos en el que fem, prendre decisions polítiques, des d'on em situo per a mirar el món i ser part activa i no simples observadors del temps que ens ha tocat viure, volen ser algunes de les discussions d'aquest taller.

La Joieria contemporània té la responsabilitat d'escapar de la temptació de ser un mer objecte de decoració per a prendre l'espai per a comunicar i generar un objecte de reflexió, amb intencionalitat i amb un portador còmplice.

Jorge Castañón, referent de la joieria contemporània argentina, funda i dirigeix el taller La Nave des de 1990. La Nave és un espai de referència, prolixament cuidat, amb centenars d'eines i els suficients bancs de joier perquè les seves classes puguin ser personalitzades, i el seu banc, “ésel meu petit lloc en el món”, assenyala. Les seves peces formen part de l'exposició permanent de museus de Washington, Seül i Munic.

El seu treball ha rebut una creixent atenció internacional: en 2011 i 2015 va ser seleccionat per a Schmuck i després de l'edició 2015 tres de les seves peces van ser incorporades a la col·lecció de Pinakotheck Der Moderne.

 

Preu del curs: 325 €

  • Dirigit a estudiants i professionals de la joieria, persones interessades en el disseny de joieria contemporània.