Activitats 45è aniversari de l'Escola Municipal d'Art Arsenal

GRAVAT GEGANT, GRAVAT A 200 MANS

14 de juny de 2017, a les 15.30h

L'activitat consisteix en fer un gravat col·laboratiu amb 200 planxes diferents sobre un paper de 20 metres de llargada. La marca que deixa la planxa sobre el paper esdevé una metàfora de l'empremta deixada per l'escola al llarg d'aquests 45 anys en les persones i en el territori, sempre amb la seva voluntat d'estar present i ser un organisme viu i actiu dins del seu entorn.

El gravat a 200 mans està concebut com a una activitat pública i oberta a tota aquella gent interessada en el món de l'art i la cultura. L'objectiu és que totes aquelles entitats i col·lectius del territori que col·laboren o han col·laborat amb l'escola puguin ser presents, aportar la seva planxa i deixar la seva empremta en aquest testimoni dels 45 anys.

Es tracta d'una acció col·lectiva, oberta i pública que traslladi el món artístic a peu de carrer, que vinculi veïnat, entitats, empreses, etc. creant llaços i vincles a través de l'expressió plàstica.

L'activitat es desenvoluparà el 14 de juny a les 15:30h culminant amb l'estampació del gravat amb l'ajuda d'un tòrcul gegant: una piconadora, a la plaça de la Verema. Alumnes i voluntaris treballaran de forma conjunta en la logística de l'estampació: humitejat del paper, entintat de les planxes, col·locació, ubicació del paper, protecció del mateix, pas de la piconadora i assecat.

Aquesta peça serà exposada i després cada fragment tornarà al seu autor original com a testimoni.

Per tal de poder assistir al taller i preveure el nombre de participants, podeu confirmar la vostra assistència enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon +34 93 892 13 62

VOSTOK

21 d'abril de 2017, a les 17.00h (Places exhaurides)

Taller d'il·lustració amb tècniques d'estampació manual a càrreg de l'equip de Vostok, l'il·lustrador Alexis Rom i el gravador Carlos Alguacil.

Vostok Printing Shop és una botiga de Barcelona especialitzada en sistemes d'estampació especialment dirigida a artistes, grafistes i il·lustradors, i en general a totes aquelles persones que busquin reproduir el seu treball elles mateixes i pels seus propis mitjans.

www.vostokshop.eu

El taller tindrà lloc a l'escola Arsenal a les 17h _ Places exhaurides

BROSMIND

25 d'abril de 2017, a les 17.00h

Brosmind és un estudi gràfic centrat en la il·lustració, situat a Barcelona i format per Juan (1978) i Alejandro (1981) Mingarro. El pilar fonamental del seu estil és la combinació entre fantasia i humor amb un toc renovat i optimista. Les il·lustracions de l’estudi han estat guardonades amb els premis més prestigiosos com Cannes Lions, Clio, Eurobest, Graphis, Sol, CdeC, Laus –entre d’altres. S’han convertit en els il·lustradors espanyols més publicats en Lüzer's Archive i, recentment, van ser seleccionats per a Lüzer's Archive Special 200 Best Illustrators Worldwide. Els seus clients recullen sectors tan coneguts com Nike, Microsoft, Virgin, Gillete, Kidrobot fins marques de cotxe com Honda, Land Rover, Volkswagen, etc.

www.brosmind.com

La conferència tindrà lloc a l'escola Arsenal a les 17h i s'adreça a alumnes, exalumnes i persones interesades en el disseny gràfic, la il·lustració i el seu procés creatiu.

Per tal de poder assistir a la conferència i preveure l'aforament, podeu confirmar la vostra assistència enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon +34 93 892 13 62

MASRIERA

6 d'abril de 2017, a les 11.00h (Places exhaurides)

El nom de Masriera és sinònim de joia d'art, de joieria modernista catalana, un món centrat en la tendència simbòlica de l'Art Nouveau.
Les joies Masriera destaquen per la sinuositat floral i la sensualitat femenina, però l'autèntica revolució iconogràfica ve donada per la màgica fusió entre dona i natura, d'on neixen les populars fades, nimfes, dones d'aigua i dones-insectes.

La visita al taller de joieria s'adreça a alumnes de segon curs dels CFGM Procediments de Joieria i CFGS Joieria artística.

MANEL CAPDEVILA

23 de maig de 2017, a les 10.00h

Manel Capdevila ha estat una figura cabdal de la joieria internacional del segle XX. Fill del també joier Joaquim Capdevila, va apostar per una renovació estètica i conceptual de l'orfebreria civil i religiosa, elaborant peces innovadores, vinculades al moviment pictòric de l'Informalisme. Capdevila va ser capaç de donar valor a tot tipus de materials, des d'un simple còdol fins als materials més diversos.
Actualment, la quarta generació d'orfebres regenta el negoci familiar, situat a Barcelona.

http://www.capdevilajoiers.com/

La conferència tindrà lloc a l'escola Arsenal a les 10h i s'adreça a alumnes, exalumnes i persones interesades en el disseny de joies i el seu procés creatiu.

Per tal de poder assistir a la conferència i preveure l'aforament, podeu confirmar la vostra assistència enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon +34 93 892 13 62

BENDITA GLÓRIA, GRAPHIC DESIGN OFFICE

17 de març de 2017, a les 18h

 

 Bendita Gloria és un estudi de disseny gràfic barceloní fundat l'any 2007. El formen Alba Rosell i Santi Fuster. L'estudi s'interessa pel material gràfic imprès i defensa un acostament als projectes de disseny des del concepte.

L'any 2010 van guanyar un Or en els European Design Awards, a més d'un Or, Plata i Bronze en els Premis Laus de Disseny. L'estudi aposta per un enfocament conceptual dels seus projectes, verbalitzant una sèrie d’idees que dirigiran tot el procés de disseny, des de l’elecció del suport fins a la tipografia, la gran protagonista del seu treball.

www.benditagloria.com

La conferència tindrà lloc a l'escola Arsenal a les 18h i s'adreça a alumnes, exalumnes i persones interesades en el disseny gràfic i el seu procés creatiu.

Per tal de poder assistir a la conferència i preveure l'aforament, podeu confirmar la vostra assistència enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon +34 93 892 13 62