Col·laboracions

Els convenis establerts amb entitats, empreses i intitucions, han permès als nostres alumnes treballar en projectes reals vinculats a les seves especialitats.

En aquest àmbit trobareu un recull de les darreres col·laboracions de l'escola.

L'artista vilafranquí Joan Raven ha presentat el seu nou llibre "Els pintors que em viuen" (Edicions Andana). L'acte inclou la inauguració d'una exposició basada en el llibre, que romandrà oberta fins al 30 de juny a l'Espai Cultura Fòrum Berger.

L'exposició comptarà amb diverses pintures de Joan Raven, acompanyades de frases dels escriptors que apareixen al llibre. A més, inclourà dues obres de videoart editades per Sílvia Isaac i Pep Puig, i una instal·lació de l'artista Bel Sunyé. Entre les col·laboracions especials, destaquen les aportacions dels alumnes de l'Escola Municipal d'Art Arsenal, que han creat una escultura i un vídeo que exploren el tema del gènere.

L'escultura titulada "Pera-Kiwi-Plàtan", realitzada per les alumnes Mariona Blesa, Daniela Salazar i Júlia Tel, desafia les normes socials tractant una sexualitat històricament estigmatitzada i reprimida. Aquesta escultura interactiva permet als espectadors reflexionar sobre les classificacions i limitacions imposades per la societat. Els participants poden arrencar o trencar etiquetes que simbolitzen les barreres a la llibertat sexual, amb noms de fruites utilitzats com a metàfora dels genitals humans. L'obra està construïda amb materials reciclats, reforçant la metàfora i donant una segona oportunitat als objectes.

El videoart "Queerassa (La roba que habito)", creat per Pol Guerrero i Pau Pulido, reflexiona sobre la imposició de la societat en definir el gènere i els seus rols. Aquesta peça aborda la possibilitat de transitar lliurement per l'espectre del gènere, utilitzant el vestit com a eina per defugir de les convencions socials i donar visibilitat a diverses identitats i expressions de gènere.

Des de l'Escola Municipal d'Art Arsenal ens complau col·laborar en aquest projecte, aportant el treball i la creativitat de l'alumnat a una exposició que promet ser un espai de reflexió i diàleg sobre la llibertat d'expressió artística i de gènere.

 

L'Escola Arsenal vol anunciar la col·laboració dels seus alumnes en el desenvolupament del disseny de la imatge pel 4t Festival Gastronòmic Corpinnat. El festival, reconegut per la seva excel·lència gastronòmica i cultural, ha confiat en el talent dels estudiants de l'Arsenal per dissenyar la seva imatge d'enguany i així capturar l'essència de l'esdeveniment.

El cartell ha estat concebut per l'equip format per Maria Amat, Maria Atienza i Jean-Pierre Abad, estudiants de grau superior de l'Escola Arsenal. Mitjançant una tècnica basada en l'estampació amb tremp de goma aràbiga i pigments naturals, han donat vida a una imatge que evoca les nits d'estiu i la pràctica de l'agricultura biodinàmica, centrada en els cicles de la lluna per a les intervencions a la vinya. Els tocs de groc fan referència als escumosos característics de CORPINNAT, aportant una dimensió extra al cartell.

A més de l'equip destacat, diversos altres grups d'estudiants de l'Escola Arsenal han contribuït al projecte, demostrant la riquesa de la interdisciplinarietat educativa que es fomenta al centre. Paula Gisbert, Nil Baca, Antoniya Anatolieva, Lídia Herrera, Arnau Inglès, Jacqueline Crivillé, Sara Comino, Carolina Hill i Foix Benedicto han format part activa del projecte.

El desenvolupament d'aquest cartell s'emmarca dins del mòdul de gestió de projectes professionals. Com a institució pilot per a la implementació d'aquest mòdul, l'Arsenal prepara els seus estudiants per afrontar reptes reals amb competències transversals essencials com la gestió del temps, el treball en equip i l'autonomia. Aquest enfocament prepara als alumnes per a futures tasques professionals amb un enfocament pràctic i aplicat.

 

Formentera: Joia, natura i cos

El proper 2 d’abril, els alumnes de joieria de l’escola Arsenal realitzaran unes jornades formatives a l’illa de Formentera i experimentaran amb tècniques de fosa de metalls. Durant les jornades, els alumnes seran encoratjats a observar amb deteniment l'entorn natural de l'illa, incloent-hi la flora, la fauna, les platges, els fars, les coves i el cel estrellat. A través d'excursions, sessions de dibuix, xerrades i tallers pràctics, tindran l'oportunitat d'inspirar-se en elements naturals. 

Una oportunitat única d'explorar, connectar-se i capturar la bellesa i l'essència de l'entorn natural de l'illa, a través de la creació de peces de joieria úniques i inspiradores. 

 

L'Escola d'Art i Disseny Arsenal Col·labora Amb l’IPA dissenyant l’exposició “IPA: Vocació de servei”

 

L'Escola d'Art i Disseny Arsenal té la satisfacció d'informar sobre la seva participació activa en la creació d'una exposició única en col·laboració amb la International Police Association (IPA) de Catalunya, la qual ha estat titulada "Vocació de Servei". 

Aquest projecte ha estat concebut i executat pels estudiants des del mòdul de Gestió de Projectes Professionals (GPP), un component integral dels cicles formatius de grau superior de Joieria artística, Gràfica impresa i Gràfica audiovisual des del curs 2019-2020.

L'IPA és una organització internacional sense ànim de lucre amb més de 372.000 membres de diferents serveis policials en 68 països. Cerca promoure l'amistat, la cooperació internacional i la pau mundial. L'exposició itinerant "Vocació de Servei" té lloc a la Capella Sant Joan a Vilafranca del Penedès, del 12 al 28 de gener de 2024. Aquesta exposició mostra les diverses iniciatives humanitàries i de voluntariat realitzades per l’IPA en diferents parts del món. Les imatges capturades sobre el terreny testimonien l'activitat de l'associació i destaquen la importància de l'ajuda humanitària i del voluntariat.

En l'era digital, la demanda de professionals creatius ha augmentat significativament, i l'Escola d'Art i Disseny Arsenal reconeix la importància d'una formació pràctica i orientada a projectes reals. El mòdul GPP ofereix als estudiants una oportunitat única per aplicar els seus coneixements teòrics en situacions de la vida real, reforçant els seus coneixements del disseny i les seves habilitats tècniques.

Treballar en projectes reals no només permet als estudiants desenvolupar competències tècniques i habilitats interpersonals essencials, sinó que també els brinda l'oportunitat de crear portafolis professionals de qualitat i establir connexions valuoses dins de la indústria del disseny.

Aquesta col·laboració entre l'Escola d'Art i Disseny Arsenal i l'IPA evidencia el compromís de l’Arsenal en proporcionar experiències significatives al seu alumnat i també en fomentar la seva capacitat per utilitzar el disseny com una eina potent per comunicar i impactar positivament a la societat.

Innovació educativa

Projecte IA(m)

Autoretrats amb intel·ligència artificial

 

Des de l’Arsenal volem compartir amb vosaltres els resultats del nostre projecte inaugural d'aquest curs: el Projecte IA(m). Aquesta iniciativa ha proporcionat als nostres alumnes una oportunitat única per explorar la seva creativitat mitjançant l'ús de la intel·ligència artificial.

El projecte es va iniciar amb la tasca de crear una representació personal mitjançant una aplicació d'intel·ligència artificial. Aquesta representació va abastar des de vivències personals fins a motivacions i aspectes de la personalitat de cada alumne. La diversitat de les representacions va reflectir la riquesa de les experiències i les perspectives individuals dins de la nostra comunitat estudiantil.

En la segona part del projecte, els estudiants van treballar de manera col·lectiva i col·laborativa. Van empaperar diverses parts de l'escola amb les seves obres, creant una exposició única que destaca les múltiples expressions i les visions úniques dels estudiants sobre ells mateixos.

Aquest projecte va ser una oportunitat inigualable per l’alumnat per conèixer-se millor a si mateixos mentre experimentaven amb la creació digital i la col·laboració. Els objectius del projecte inclouen la reflexió sobre les possibilitats de la intel·ligència artificial i els dilemes ètics que aquesta pot generar, així com estimular el pensament crític i la reflexió sobre temes importants.

Amb el Projecte IA(m), els estudiants han après a captar, identificar, manipular i vincular imatges amb una finalitat establerta, alhora que han cercat un estil i discurs estètic propi per comunicar idees i missatges. Aquesta experiència els ha permès experimentar amb mètodes innovadors i tècniques gràfiques per comunicar i expressar idees i propostes de manera personal.

Cal destacar que aquest apassionant Projecte IA(m) va ser possible gràcies a la col·laboració fonamental de Krea.ai, que va proporcionar als nostres alumnes les eines necessàries per crear les seves representacions personals de manera única i innovadora. La col·laboració amb aquesta plataforma d'intel·ligència artificial va ampliar les fronteres de la creativitat dels estudiants, permetent-los explorar les diverses facetes de la seva identitat amb tecnologies avançades. Estem molt agraïts a Krea.ai per fer possible aquesta experiència enriquidora i per contribuir a la formació integral dels nostres alumnes.

Estem orgullosos dels resultats obtinguts i confiem que aquesta experiència continuarà inspirant la creativitat i la reflexió crítica dels nostres alumnes en els pròxims projectes. Felicitats a tots els estudiants per la seva dedicació i a tots els docents que han guiat aquest apassionant viatge d'aprenentatge.

 

Per més imatges del projecte, visita les nostres xarxes socials!

 

Sant Eloi 2023

L'Escola Arsenal prepara la celebració de Sant Eloi amb una fira de joieria d'autor i altres sorpreses

1 de desembre de 2023
Claustre dels Trinitaris, Vilafranca del Penedès

 

Des de l'escola, treballem activament per fomentar la presència de la joieria a la nostra vila. És per això que, al llarg dels anys, hem organitzat la celebració joiera amb motiu de sant Eloi. L'objectiu d'aquest esdeveniment és crear una sinergia entre el públic vilafranquí i els professionals de la joieria d’autor.

COL·LABORACIÓ

IMATGE DEL FESTIVAL GASTRONOMIC CORPINNAT

juliol 2022

Núria Micaela Granero i Pau Hernandez són els autors de la imatge del 2n Festival Gastronòmic Corpinnat, que se cel·lebra del 15 de juny al 31 de juliol de 2022

El projecte s'ha desenvolupat des del mòdul de Formació en Entorn Professional (FEP) que l'escola imparteix en el cicles de Grau Superior com a part del pla pilot del Departament d'Ensenyament per a la implantació dels nous currículums formatius.   El mòdul es desenvolupa mitjançant metodologia d'Aprenentatge Basat en Projectes i permet als nostres alumnes desenvolupar projectes reals en col·laboració amb empreses, institucions i entitats de tot tipus.

La proposta de imatge de Nuria Micaela Granero i Pau Hernandez utilitza pigments alimentaris en dissolució per generar una imatge que interpel·la directament als sentits i suggereix, mitjançat el color, el maridatge entre la gastronomia catalana de primer nivell i el vins escumosos de qualitat. 

Podeu trobar més informació del Festival Gastronòmic Corpinnat en aquest enllaç

CONCURS E-CONNECT

Solucions emprenedores a reptes empresarials

04 d'abril de 2022

L'Escola Municipal d'Art Arsenal participa en la tercera edició d'e-Connect amb equips d'alumnes de segon curs de grau mitjà de disseny gràfic imprés i disseny gràfic interactiu. L’E-Connect, és un concurs que premia la creativitat, el procés d’ideació, creació i exposició de les millors solucions als reptes plantejats per tres empreses del territori. Està liderat des de l’Institut Eugeni d’Ors i obert a la participació de l’alumnat dels centres educatius de Cicles Formatius de Vilafranca del Penedès. 

El projecte es desenvolupa en col·laboració amb Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Departament d’Educació de Vilafranca del Penedès i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP)

Campanya contra la violència masclista

Mira't bé

25 de novembre de 2022

Sara Sánchez, Gerard Rojas i Carol Sánchez han realitzat la campanya amb motiu del 25 de novembre: Dia Internacional contra la violència masclista 2022 des del mòdul de Gestió de Projectes Professionals

La campanya desenvolupada en col·laboració amb el Servei d'Igualtat i el Servei d'Informació i Assessorament a la Dona (SIAD) posa l'èmfasi en l'agressor i en aquelles actituds i comportaments masclistes que estàn en l'orígen de la violència envers les dones.

Enguany, cel·lebrem els 15 anys de col·laboració entre el Servei d'Igualtat i Cooperació/SIAD amb una exposició dels cartells a la Sala d'Actes de l'Escorxador de Vilafranca del Penedès que restarà oberta fins el dia 30 de novembre de 2022. 

Des de l'escola, donem suport a tots i totes les que actueu per per erradicar qualsevol de les formes de violència masclista.

Les escoles municipals d'art Arsenal i Gaspar Camps i els museus d'Igualada i Vilafranca presenten el projecte ViPELL

1 de març de 2019

Les escoles municipals d'art Gaspar Camps d'Igualada i Arsenal de Vilafranca i els museus Vinseum de Vilafranca i el Museu de la Pell d'Igualada el projecte VIPELL. L'objectiu és integrar l'aprenentatge dels estudiants en un entorn laboral amb l'encàrrec de desenvolupar objectes de marxandatge per a les botigues dels dos museus. 

El passat divendres a l'Auditori de VINSEUM va tenir lloc la presentació dels sis projectes que han participat en la iniciativa. La presentació va anar a càrrec dels alumnes que configuraven equips multidisciplinars (amb alumnes de Vilafranca i Igualada es formen en els disciplines de joieria i pell). A la presentació també hi va assistir David Beltran, representant del Departament d'Educació de la Generalitat, i les regidores d'Ensenyament dels Ajuntaments d'Igualada i Vilafranca, Maribel Cuadras i Xell Montserrat. Hi van assistir professors de les dues escoles i també l'alumnat implicat en el projecte. Tot això conduït pels directors dels dos centres: Raquel Camacho i Albert Abella

El projecte s'inclourà en el Programa Talent Creatiu i empresa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, programa de col·laboració i intercanvi de coneixements i experiències entre centres educatius que imparteixen ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny i les empreses o entitats que formen part del teixit productiu o social.

Jordi Masó ha estat l'autor del guardó del premi literari Lector de l'Odissea 2018

19 de novembre de 2018

Consell Comarcal, Vilafranca

Divendres 19 de novembre, la llibreria l'Odissea va lliurar el XIXè Premi El Lector de l'Odissea a Núria Busquet.

Va fer-ne entrega Jordi Masó, alumne de segon curs de Joieria Artística, ha estat l'autor del guardó.

Imatge del 25è anivesari de la secció filatel·lica de l'IEP

12 de gener de 2018

 Matasellegs del 25è aniversari de la secció filatel·lica de l'IEP

Carla Rovirosa, alumna de segon curs de Gràfica Impresa, és l'autora del matasegells i els materials de difusió de l'exposició commemorativa del 25è aniversari de la secció de filatèl·lia i col·leccionisme de l'Institut d'Estudis Penedesencs.

La proposta gràfica de la Carla busca la vinculació amb el territori i amb la viticultura a partir de la síntesi gràfica de les parcel·les de vinyes des d'un pla aeri. Aquesta imatge és la que ha incorporat al matasegells que l'operador del servei espanyol de correu, Correos, ha utilitzat per matasegellar les trameses postals durant el dissabte 13 de gener de 2018, així com al díptic i al sobre commemoratiu de l'exposició filatel·lica que té lloc a la Sala d'Exposicions de la antiga Estació Enològica, situada al carrer Amàlia de Vilafranca fins el 21 de gener de 2018.

L'escola col·labora amb la Fira del Gall

16 i 17 desembre 2017

 

Els galls i gallines realitzats a l'escola han tornat a ser presents a les façanes de la vila i als expais de la fira

Enguany, a més dels gallsi gallines presents a les façanes, la col·lboració de l'escola amb la Fira del Gall ha inclòs la realització d'una "guardiola" en forma d'ou per recollir els donatius en favor de La Marató de tv3, i el disseny i producció del galls ceràmics que actuen com obsequi institucional de la Fira del Gall. Juan José Lorente Jimenez és l'autor del gall ceràmic i ha estat realitzat en el curs de Ceràmica d'Alta Temperatura sota la direcció de Rosa Boqué.

L'escola Arsenal participa en la 13a Nit Solidària del Rotary Club Vilafranca

1 juny de 2018

COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA

Divendres 1 de juny es celebra la 13a Nit solidària del Rotary Club Vilafranca a la Societat La Principal El Casal. En aquest acte es lliuren els guardons, obra de Carles Bisbal, alumne de Grau superior de Gràfica impresa.

Aquest any, la Nit Solidària es fa en benefici de l’ampliació de la residència Graupera de la Fundació l’Espiga. Els diners recaptats en el sopar organitzat es destinaran a finançar l’ampliació de la residència, d’aquesta manera s’ampliarà de 12 a 20 el nombre de persones ateses. 

Des de l'escola han participat tots els alumnes de totes les especialitats de grau superior, amb un treball iniciat amb la visita a la Fundació l'Espiga per conèixer de primera mà la seva tasca. De diferents propostes dissenyades pels alumnes, els professors juntament amb els membres de la junta del Rotary Club, van seleccionar la peça de Carles Bisbal com a guardó honorífic d'aquesta vetllada. Aquest es lliura a diferents organitzacions col·laboradores amb la causa solidària.

Presentem nou projectes a la seu del Departament d'Ensenyament

8 de febrer de 2017

L'objectiu del projecte és el desenvolupament d'una nova línia de productes per a Ceràmiques Marcó.

Els alumnes de segon curs de Grau Superior de Joieria Artísitca, Gràfica Audiovisual i Gràfica Impresa han participat al Projecte Talent-Art promogut pel Departament d'Educació i l'empresa Ceràmiques Marcó, en el marc del conveni de col·laboració ENSERE entre les escoles d'art i diverses empreses catalanes.

Properament, els projectes estaran presents a l'espai SI de la fira Expo Hogar a Barcelona.

Fidel Igual realitza la campanya Regala Igualtat de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Vilafranca

15 de desembre de 2016

Projecte de continuitat del curs passat, realitzat per Fidel Igual, alumne de 2n curs de Grau Superior de Gràfica Impresa

L'Ajuntament de Vilafranca, des de la regidoria d'Igualtat, impulsa enguany la campanya de sensibilització de joguines no sexistes sota el lema “REGALA IGUALTAT”. La idea d'aquesta campanya és fomentar una compra responsable de les joguines afavorint els valors d'una societat més justa i igualitària.

 

Els materials de difusió inclouen un cartell i una tarja postal, que es distribuiran per totes les llars d'infants i centres educatius de primària de Vilafranca i també a través de l'associació Centre Vila, l'Associació de Comerciants de la Girada i la Unió de Botiguers i Comerciants de l'Espirall.   Enguany, la Laia i l'Oriol, els personatges ideats per Fidel Igual, acompanyaran a mida real al Patge Reial per diferents indrets de la vila per a que nens i nenes puguin jugar amb el seu armari de professions no sexistes.

Trobareu més informació a http://www.vilafranca.org/jsp/noticies/detall.jsp?id=61265182 

 

L'Arsenal dissenya els plats de presentació del Restaurant el Gat Blau, per celebrar el 20è aniversari

3 de juliol de 2017

Enguany el restaurant El Gat Blau celebra 20 anys des que va obrir portes a Vilafranca. Dins dels actes per celebrar aquest 20è aniversari, el restaurant ha apostat per accions artístiques, amb protagonistes del territori. Una d'elles és la petició a l'Escola municipal d'art Arsenal que els seus alumnes, dins del projecte de final de curs, elaboressin el disseny dels plats de presentació del restaurant. La proposta va ser molt ben acollida per la direcció de l'escola Arsenal i per l'alumnat. El projecte el va portar la professora Rosa Boqué des del mòdul de Projectes de Joieria i la proposta triada ha estat conceptualitzada per Vicenç Vidal i Lluís Lorente, i realitzada per Adrián Grande, tots tres alumnes de segon curs de Joieria Artística. Els resultat són uns plats que han captat l'essència del Restaurant El Gat Blau en la seva totalitat. Es tracta d'una positiva col·laboració entre una empresa privada com és el Restaurant El Gat Blau i un centre d'ensenyaments artístics com l'Escola Arsenal. 

Els alumnes de Grau Superior dissenyen les rotondes d'accés a Vilafranca

15 de desembre de 2016

La primera de les peces ha estat insta·lada a la sortida oest de Vilafranca, enllaçant el carrer Progrès en direcció a la carretera BP-2121

El projecte s'ha de desenvolupat en col·laboració a l'Ajuntemament de Vilafranca per tal de promoure "La Carretera del Vi" que desde Torrelles de Foix, fins a Sitges, enllaça diferents cellers de la comarca.   Els alumnes de grau superior han projectat diferents elements en acer corten que reprodueixen motius relacionats amb l'el·laboració i el consum del vi i que s'instal·laran a les diferents rotondes que inclou aquesta primera wine road de l'estat.

Podeu trobar més informació a http://www.lacarreteradelvi.com/ i a http://vilafranca.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=89022423

Instal·lació amb motiu de la Fira del Gall 2016 a Vilafranca de Penedès

17 i 18 de desembre de 2016

Com en les tres darreres edicions, hem instal·lat els Galls i Gallines de poriestiré que guiaran els visitants cap al recinte de la Fira del Gall

Aquesta intervenció és el resultat del concurs d'idees realitzat conjuntament pels alumnes de Grau Superior de Joieria i de Gràfica, del que va resultar guanyadora la proposta d'instal·lar Galls i Gallines als balcons del centre de la vila per guiar els visitants cap al recinte de la Fira del Gall.

 

Presentació de projectes finals
de Grau Superior a l'escola Baltà i Elias

15 de juny de 2016

ESCOLA BALTÀ I ELIAS, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

2016 presentacio balta

Alumnes de Gràfica Impresa, Gràfica Audiovisual i Joieria Artística presentaran els seus projectes finals de cicle de Grau Superior, proposant una nova imatge per a l’escola Baltà i Elias.

La presentació és pública i es farà el proper dilluns 20 de juny, a les 16:00h, al menjador de l'escola Baltà i Elias de Vilafranca.

Copyright © 2023 EMA Arsenal