Col·laboracions
Els convenis establerts amb entitats, empreses i intitucions, han permès als nostres alumnes treballar en projectes reals vinculats a les seves especialitats.
En aquest àmbit trobareu un recull de les darreres col·laboracions de l'escola.
GPP i els avantatges de treballar en projectes reals.
L’Escola d’Art i Disseny Arsenal està autoritzada des del curs 2019-2020 a impartir els tres cicles formatius de grau superior de Joieria artística, Gràfica impresa i Gràfica audiovisual incorporant el mòdul de Formació en entorn laboral (Gestió de Projectes Professionals).
En l'era digital, el món del disseny està en constant evolució. La demanda de professionals creatius ha augmentat, i amb això, la importància d'una formació pràctica i orientada a projectes reals s'ha convertit en un factor clau per als estudiants d'escoles de disseny.
El mòdul de gestió de projectes professionals pot preparar als estudiants pel seu futur al món laboral.
1. Aplicació pràctica de coneixements teòrics:
Treballar en projectes reals permet als estudiants aplicar els coneixements teòrics adquirits en classe en situacions de la vida real. Aquesta aplicació pràctica permet als estudiants comprendre millor els conceptes i les habilitats que han après, ja que poden veure directament com s'apliquen en el món real. Això no només enforteix el seu coneixement, sinó que també els proporciona una confiança i una comprensió més profunda dels principis fonamentals del disseny.
2. Desenvolupament de competències tècniques:
Treballar en projectes reals en una escola de disseny permet als estudiants desenvolupar i perfeccionar les seves competències tècniques. Ja sigui utilitzant eines de disseny digital, aprenent a treballar amb equips especialitzats o experimentant amb tècniques i materials innovadors, els estudiants tenen l'oportunitat de posar en pràctica les seves habilitats i adquirir una comprensió més profunda dels processos i eines utilitzades en el món professional del disseny.
3. Col·laboració i treball en equip:
En un entorn de projecte real, els estudiants tenen l'oportunitat de treballar en equips multidisciplinaris, simulant el que seria treballar en un entorn professional. Aquesta experiència fomenta el treball en equip, la col·laboració i la comunicació efectiva. Aprendre a treballar amb altres professionals creatius és essencial per al món del disseny, ja que molts projectes requereixen una combinació de diferents habilitats i perspectives. Treballar en projectes reals en una escola de disseny prepara als estudiants per a aquest tipus de col·laboració i els permet desenvolupar habilitats interpersonals importants.
4. Feedback i millora continua:
Treballar en projectes reals no només proporciona als estudiants una oportunitat per aplicar les seves habilitats, sinó que també els permet rebre retroalimentació constructiva per part dels professors i altres professionals del sector. Aquesta retroalimentació és essencial per al creixement i la millora continua dels estudiants. Els professors i els professionals de l'indústria poden proporcionar orientació experta i suggeriments per a perfeccionar el treball dels estudiants.
5. Creació de portafolis professionals:
reballar en projectes reals en una escola de disseny permet als estudiants crear un portafoli professional amb treballs de qualitat. Aquests projectes poden ser utilitzats com a mostra de les seves habilitats i experiències en el moment de buscar feina o presentar-se a oportunitats professionals. Els projectes reals demostren la capacitat dels estudiants de treballar en situacions reals, resoldre problemes de disseny i generar resultats tangibles, que són factors clau que els reclutadors i els clients busquen en professionals del disseny.
6. Networking i oportunitats professionals:
Treballar en projectes reals en una escola de disseny brinda als estudiants l'oportunitat de connectar amb professionals de l'indústria i establir contactes valuosos. Els professors i els professionals que participen en els projectes poden ser una font d'orientació, recomanacions i fins i tot oportunitats de pràctiques o llocs de treball en el futur. Establir una xarxa de contactes en el món del disseny és essencial per a l'èxit professional, i treballar en projectes reals en una escola de disseny és un punt de partida perfecte per a això.
Treballar en projectes reals en una escola de disseny ofereix nombrosos avantatges per als estudiants. Des de l'aplicació pràctica de coneixements teòrics fins al desenvolupament de competències tècniques, la col·laboració en equips, la retroalimentació constructiva i l'oportunitat de crear un portafoli professional, tot contribueix a preparar als estudiants per a l'èxit professional en el camp del disseny. Si aspireu a una carrera en disseny, buscar una escola que ofereixi experiències de treball en projectes reals és una decisió intel·ligent per al vostre futur professional.
COL·LABORACIÓ
IMATGE DEL FESTIVAL GASTRONOMIC CORPINNAT
juliol 2022
Núria Micaela Granero i Pau Hernandez són els autors de la imatge del 2n Festival Gastronòmic Corpinnat, que se cel·lebra del 15 de juny al 31 de juliol de 2022
El projecte s'ha desenvolupat des del mòdul de Formació en Entorn Professional (FEP) que l'escola imparteix en el cicles de Grau Superior com a part del pla pilot del Departament d'Ensenyament per a la implantació dels nous currículums formatius. El mòdul es desenvolupa mitjançant metodologia d'Aprenentatge Basat en Projectes i permet als nostres alumnes desenvolupar projectes reals en col·laboració amb empreses, institucions i entitats de tot tipus.
La proposta de imatge de Nuria Micaela Granero i Pau Hernandez utilitza pigments alimentaris en dissolució per generar una imatge que interpel·la directament als sentits i suggereix, mitjançat el color, el maridatge entre la gastronomia catalana de primer nivell i el vins escumosos de qualitat.
Podeu trobar més informació del Festival Gastronòmic Corpinnat en aquest enllaç
CONCURS E-CONNECT
Solucions emprenedores a reptes empresarials
04 d'abril de 2022
L'Escola Municipal d'Art Arsenal participa en la tercera edició d'e-Connect amb equips d'alumnes de segon curs de grau mitjà de disseny gràfic imprés i disseny gràfic interactiu. L’E-Connect, és un concurs que premia la creativitat, el procés d’ideació, creació i exposició de les millors solucions als reptes plantejats per tres empreses del territori. Està liderat des de l’Institut Eugeni d’Ors i obert a la participació de l’alumnat dels centres educatius de Cicles Formatius de Vilafranca del Penedès.
El projecte es desenvolupa en col·laboració amb Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Departament d’Educació de Vilafranca del Penedès i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP)
Campanya contra la violència masclista
Mira't bé
25 de novembre de 2022
Sara Sánchez, Gerard Rojas i Carol Sánchez han realitzat la campanya amb motiu del 25 de novembre: Dia Internacional contra la violència masclista 2022 des del mòdul de Gestió de Projectes Professionals
La campanya desenvolupada en col·laboració amb el Servei d'Igualtat i el Servei d'Informació i Assessorament a la Dona (SIAD) posa l'èmfasi en l'agressor i en aquelles actituds i comportaments masclistes que estàn en l'orígen de la violència envers les dones.
Enguany, cel·lebrem els 15 anys de col·laboració entre el Servei d'Igualtat i Cooperació/SIAD amb una exposició dels cartells a la Sala d'Actes de l'Escorxador de Vilafranca del Penedès que restarà oberta fins el dia 30 de novembre de 2022.
Des de l'escola, donem suport a tots i totes les que actueu per per erradicar qualsevol de les formes de violència masclista.
Les escoles municipals d'art Arsenal i Gaspar Camps i els museus d'Igualada i Vilafranca presenten el projecte ViPELL
1 de març de 2019
Les escoles municipals d'art Gaspar Camps d'Igualada i Arsenal de Vilafranca i els museus Vinseum de Vilafranca i el Museu de la Pell d'Igualada el projecte VIPELL. L'objectiu és integrar l'aprenentatge dels estudiants en un entorn laboral amb l'encàrrec de desenvolupar objectes de marxandatge per a les botigues dels dos museus.
El passat divendres a l'Auditori de VINSEUM va tenir lloc la presentació dels sis projectes que han participat en la iniciativa. La presentació va anar a càrrec dels alumnes que configuraven equips multidisciplinars (amb alumnes de Vilafranca i Igualada es formen en els disciplines de joieria i pell). A la presentació també hi va assistir David Beltran, representant del Departament d'Educació de la Generalitat, i les regidores d'Ensenyament dels Ajuntaments d'Igualada i Vilafranca, Maribel Cuadras i Xell Montserrat. Hi van assistir professors de les dues escoles i també l'alumnat implicat en el projecte. Tot això conduït pels directors dels dos centres: Raquel Camacho i Albert Abella.
El projecte s'inclourà en el Programa Talent Creatiu i empresa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, programa de col·laboració i intercanvi de coneixements i experiències entre centres educatius que imparteixen ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny i les empreses o entitats que formen part del teixit productiu o social.
No estàs sola!
25 de novembre de 2018
Alexandra Banoiu-Scarlat, Quim Inglada i Asen Cort han estat els autors de la imatge del 25N a Vilafranca del Penedès
Un any més l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. L'acte institucional d'enguany gira entorn de la conferència Dona, Discapacitat i Violència, i serà divendres 23 de novembre, a les 19h, a la sala d'actes de l'Escorxador, on també farà la lectura del manifest de la diada per part de l'Associació Entre-tots i la presentació del cartell de la campanya a càrrec de l'alumnat de l'Escola Municipal d'Art Arsenal que hi ha participat.
Jordi Masó ha estat l'autor del guardó del premi literari Lector de l'Odissea 2018
19 de novembre de 2018
Consell Comarcal, Vilafranca
Divendres 19 de novembre, la llibreria l'Odissea va lliurar el XIXè Premi El Lector de l'Odissea a Núria Busquet.
Va fer-ne entrega Jordi Masó, alumne de segon curs de Joieria Artística, ha estat l'autor del guardó.
Imatge del 25è anivesari de la secció filatel·lica de l'IEP
12 de gener de 2018
Carla Rovirosa, alumna de segon curs de Gràfica Impresa, és l'autora del matasegells i els materials de difusió de l'exposició commemorativa del 25è aniversari de la secció de filatèl·lia i col·leccionisme de l'Institut d'Estudis Penedesencs.
La proposta gràfica de la Carla busca la vinculació amb el territori i amb la viticultura a partir de la síntesi gràfica de les parcel·les de vinyes des d'un pla aeri. Aquesta imatge és la que ha incorporat al matasegells que l'operador del servei espanyol de correu, Correos, ha utilitzat per matasegellar les trameses postals durant el dissabte 13 de gener de 2018, així com al díptic i al sobre commemoratiu de l'exposició filatel·lica que té lloc a la Sala d'Exposicions de la antiga Estació Enològica, situada al carrer Amàlia de Vilafranca fins el 21 de gener de 2018.
L'escola col·labora amb la Fira del Gall
16 i 17 desembre 2017
Els galls i gallines realitzats a l'escola han tornat a ser presents a les façanes de la vila i als expais de la fira
Enguany, a més dels gallsi gallines presents a les façanes, la col·lboració de l'escola amb la Fira del Gall ha inclòs la realització d'una "guardiola" en forma d'ou per recollir els donatius en favor de La Marató de tv3, i el disseny i producció del galls ceràmics que actuen com obsequi institucional de la Fira del Gall. Juan José Lorente Jimenez és l'autor del gall ceràmic i ha estat realitzat en el curs de Ceràmica d'Alta Temperatura sota la direcció de Rosa Boqué.
Laia Musons és l'autora de la imatge del 25N a Vilafranca
25 novembre 2017
COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Laia Musons és alumna de segon curs del cicle de grau mitjà d'Assitència al Producte Gràfic Imprés
Com en d'altres ocasions, l'Escola col·labora amb el SIAD, el servei d'Informació i Assessorament a les Dones de l'Ajuntament de Vilafranca per tal de donar difusió a la Jornada Contra la Violència Masclista del 25 de novembre.
L'escola Arsenal participa en la 13a Nit Solidària del Rotary Club Vilafranca
1 juny de 2018
COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA
Divendres 1 de juny es celebra la 13a Nit solidària del Rotary Club Vilafranca a la Societat La Principal El Casal. En aquest acte es lliuren els guardons, obra de Carles Bisbal, alumne de Grau superior de Gràfica impresa.
Des de l'escola han participat tots els alumnes de totes les especialitats de grau superior, amb un treball iniciat amb la visita a la Fundació l'Espiga per conèixer de primera mà la seva tasca. De diferents propostes dissenyades pels alumnes, els professors juntament amb els membres de la junta del Rotary Club, van seleccionar la peça de Carles Bisbal com a guardó honorífic d'aquesta vetllada. Aquest es lliura a diferents organitzacions col·laboradores amb la causa solidària.
Presentem nou projectes a la seu del Departament d'Ensenyament
8 de febrer de 2017
L'objectiu del projecte és el desenvolupament d'una nova línia de productes per a Ceràmiques Marcó.
Els alumnes de segon curs de Grau Superior de Joieria Artísitca, Gràfica Audiovisual i Gràfica Impresa han participat al Projecte Talent-Art promogut pel Departament d'Educació i l'empresa Ceràmiques Marcó, en el marc del conveni de col·laboració ENSERE entre les escoles d'art i diverses empreses catalanes.
Properament, els projectes estaran presents a l'espai SI de la fira Expo Hogar a Barcelona.
Fidel Igual realitza la campanya Regala Igualtat de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Vilafranca
15 de desembre de 2016
Projecte de continuitat del curs passat, realitzat per Fidel Igual, alumne de 2n curs de Grau Superior de Gràfica Impresa
L'Ajuntament de Vilafranca, des de la regidoria d'Igualtat, impulsa enguany la campanya de sensibilització de joguines no sexistes sota el lema “REGALA IGUALTAT”. La idea d'aquesta campanya és fomentar una compra responsable de les joguines afavorint els valors d'una societat més justa i igualitària.
Els materials de difusió inclouen un cartell i una tarja postal, que es distribuiran per totes les llars d'infants i centres educatius de primària de Vilafranca i també a través de l'associació Centre Vila, l'Associació de Comerciants de la Girada i la Unió de Botiguers i Comerciants de l'Espirall. Enguany, la Laia i l'Oriol, els personatges ideats per Fidel Igual, acompanyaran a mida real al Patge Reial per diferents indrets de la vila per a que nens i nenes puguin jugar amb el seu armari de professions no sexistes.
Trobareu més informació a http://www.vilafranca.org/jsp/noticies/detall.jsp?id=61265182
Els alumnes de Grau Superior dissenyen les rotondes d'accés a Vilafranca
15 de desembre de 2016
La primera de les peces ha estat insta·lada a la sortida oest de Vilafranca, enllaçant el carrer Progrès en direcció a la carretera BP-2121
El projecte s'ha de desenvolupat en col·laboració a l'Ajuntemament de Vilafranca per tal de promoure "La Carretera del Vi" que desde Torrelles de Foix, fins a Sitges, enllaça diferents cellers de la comarca. Els alumnes de grau superior han projectat diferents elements en acer corten que reprodueixen motius relacionats amb l'el·laboració i el consum del vi i que s'instal·laran a les diferents rotondes que inclou aquesta primera wine road de l'estat.
Podeu trobar més informació a http://www.lacarreteradelvi.com/ i a http://vilafranca.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=89022423
L'Arsenal dissenya els plats de presentació del Restaurant el Gat Blau, per celebrar el 20è aniversari
3 de juliol de 2017
Enguany el restaurant El Gat Blau celebra 20 anys des que va obrir portes a Vilafranca. Dins dels actes per celebrar aquest 20è aniversari, el restaurant ha apostat per accions artístiques, amb protagonistes del territori. Una d'elles és la petició a l'Escola municipal d'art Arsenal que els seus alumnes, dins del projecte de final de curs, elaboressin el disseny dels plats de presentació del restaurant. La proposta va ser molt ben acollida per la direcció de l'escola Arsenal i per l'alumnat. El projecte el va portar la professora Rosa Boqué des del mòdul de Projectes de Joieria i la proposta triada ha estat conceptualitzada per Vicenç Vidal i Lluís Lorente, i realitzada per Adrián Grande, tots tres alumnes de segon curs de Joieria Artística. Els resultat són uns plats que han captat l'essència del Restaurant El Gat Blau en la seva totalitat. Es tracta d'una positiva col·laboració entre una empresa privada com és el Restaurant El Gat Blau i un centre d'ensenyaments artístics com l'Escola Arsenal.
Instal·lació amb motiu de la Fira del Gall 2016 a Vilafranca de Penedès
17 i 18 de desembre de 2016
Com en les tres darreres edicions, hem instal·lat els Galls i Gallines de poriestiré que guiaran els visitants cap al recinte de la Fira del Gall
Aquesta intervenció és el resultat del concurs d'idees realitzat conjuntament pels alumnes de Grau Superior de Joieria i de Gràfica, del que va resultar guanyadora la proposta d'instal·lar Galls i Gallines als balcons del centre de la vila per guiar els visitants cap al recinte de la Fira del Gall.
Nil Olier és l'autor del cartell de la Jornada contra la violència masclista
17 de novembre de 2016
COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Nil Olier és alumne del cicle de grau superior en gràfica impresa i enguany ha estat el responsable del cartell i el díptic de la Jornada contra la violència masclista a Vilafranca del Penedès el proper 25 de novembre de 2016
Com en d'altres ocasions, els alumnes de l'àrea de comunicació gràfica i audiovisual de l'escola han participat en el concurs intern per realitzar la imatge dels actes promoguts des del Casal per la Igualtat (SIAD) de l'Ajuntament de Vilafranca que innaugurarà nova seu.
Podeu trobar informació sobre tots els actes al web vilafranca.cat
Presentació de projectes finals
de Grau Superior a l'escola Baltà i Elias
15 de juny de 2016
ESCOLA BALTÀ I ELIAS, VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Alumnes de Gràfica Impresa, Gràfica Audiovisual i Joieria Artística presentaran els seus projectes finals de cicle de Grau Superior, proposant una nova imatge per a l’escola Baltà i Elias.
La presentació és pública i es farà el proper dilluns 20 de juny, a les 16:00h, al menjador de l'escola Baltà i Elias de Vilafranca.
Carles Bisbal dissenya la samarreta del Vijazz 2018
21 juny de 2018
COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Carles Bisbal i Mota és alumne de segon curs del Cicle de Grau Superior en Gràfica impresa i ha dissenyat la samarreta oficial de la dotzena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2018
Els seguidors del Vijazz a Facebook han estat els encarregats de seleccionar la samarreta oficial del Vijazz 2018 entre els sis finalistes, tots ells alumnes de l'Arsenal Escola Municipal d'Art de Vilafranca del Penedès. La proposta més votada ha estat la de Carles Bisbal, de Calafell. El disseny es plasmarà en samarretes d'home i de dona, que es podran adquirir a les guinguetes del Vijazz durant els dies del festival. A l’estand institucional de Tastavins Penedès s'hi exposaran les sis propostes que han participat al concurs.
Sergi Mata dissenya la samarreta del Vijazz 2016
13 juny de 2016
COL·LABORACIÓ, VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Sergi Mata Montserrat és alumne de segon curs del cicle de Grau superior en Gràfica impresa i ha dissenyat la samarreta oficial de la desena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2016
Pàgina 1 de 5