26 de juny de 2012

CONVENI, VILAFRANCA DEL PENEDÈS

L'escola municipal d'art Arsenal ha signat un conveni de col·laboració amb les Caves Nadal, que té per objectiu fomentar i fer créixer l'activitat artística en el nostre territori, així com relacionar les arts plàstiques i el disseny amb el món vitivinícola i l'enoturisme.  

La presentació del conveni s'ha fet aquest matí, amb l'assistència la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilafranca, Ramona Suriol, i l'alcalde de Torrelavit, Pere Riera, que han felicitat l'Arsenal i les Caves Nadal per aquesta iniciativa. El conveni, amb una durada de cinc anys, ha estat presentat pel director de l'escola municipal d'art Arsenal, Albert Abella, i per Xavier Nadal. La col·laboració entre les dues entitats es va iniciar l'any 2011 i el conveni que han signat establirà les bases de futures col·laboracions i les dotarà de continuïtat, en el marc del que consideren una necessària relació empresa-escola, fomentant el disseny com a element indispensable per a la creació de propostes innovadores i experimentals.

Caves Nadal i l'escola disposaran per segon any d'un espai propi a Joya Barcelona, amb l'exposició de joies muntades sobre una ampolla de cava. Com a novetat, cal destacar que aquest any s'ha encarregat als alumnes de l'Arsenal la responsabilitat de produir un dels actes inaugurals del certamen. El nom del Penedès i la seva capital, tornaran a ser visibles en aquest esdeveniment internacional. Xavier Nadal explicava la importància d'arribar a la fira internacional Joya Barcelona, perquè "és la plataforma per arribar al món. És la possibilitat de fer arribar l'art de la vinya a la ciutat".

La relació de l'activitat artística amb el territori i les activitats econòmiques, comercials i turístiques que s'hi desenvolupen, és un altre dels eixos principals del conveni signat. Això es concreta en col·laboracions puntuals dins l'àmbit territorial de Vilafranca i la comarca. Es preveu repetir l'experiència La Joia deNadal -l'exposició en aparadors que es va poder veure en els carrers comercials de La Parellada, La Palma, La Cort i Sant Joan de Vilafranca-, en un format més gran. Això afectarà internament l'escola, que ampliarà les especialitats implicades, i també es visualitzarà de manera externa, amb l'increment del seu àmbit d'actuació a d'altres carrers de Vilafranca i municipis de la comarca.

BECA NADAL

El conveni també inclou accions de recolzament a l'activitat artística professional i als joves creadors. Aquest punt singular es concretarà en la creació d'una beca, la Beca Nadal, basada en un concurs al millor projecte de fi de curs i la dotació econòmica per a formació de l'alumne autor del projecte escollit. Xavier Nadal i Albert Abella coincidien a destacar la importància de la promoció i el suport al talent jove que suposa aquesta acció. La Beca Nadal premiarà amb un primer encàrrec professional el millor projecte de fi de curs dels alumnes del mòdul de joieria de l'EMA Arsenal. La joia escollida, que haurà de ser portable, es comercialitzarà i els beneficis que es generin es dedicaran íntegrament com a aportació econòmica per promoure alguna de les activitats formatives de l'alumne becat. Es tracta d'unir els esforços del sector professional i de l'educatiu per aconseguir crear un producte, amb molt alt valor afegit, que es pugui introduir en el mercat vitivinícola i que la seva comercialització garanteixi econòmicament els dos aspectes principals de la beca.

L'escola municipal d'art Arsenal signa un conveni de col·laboració amb les Caves Nadal https://www.arsenal.cat/ Ferran Bohé
Copyright © 2023 EMA Arsenal