23 d'agost de 2013

COL·LABORACIÓ, FESTA MAJOR DE VILAFRANCA

El Ball Pla ha celebrat els 40 anys amb la presentació de les noves joies dissenyades i realitzades per Aida Cascant a l'Arsenal

Les balladores del Ball Pla ja han estrenat en públic les joies que lluiran aquesta festa major. Les arracades i el camafeu són obra de l'estudiant de primer de joieria a l'escola d'arts Arsenal Aida Cascán i són el resultat del concurs que es va fer entre els alumnes de joieria a instàncies del mateix ball per renovar les joies. Fins ara, cada balladora es comprava les seves i eren diferents entre elles.

Les joies van ser presentades divendres al vespre davant del Palau Baltà en una retrobada entre balladors i ex balladors fins a la generació del 1973. Tots junts van ballar algunes peces després de refrescar ràpidament amb els balladors actuals els passos.

L'autora de les joies Aida Cascan ens explicava un cop va acabar l'acte com havia ideat les peces, sota el mestratge de l'Anna Rafecas, cap del taller de joieria.

Cascan prové d'un petit poble d'Alacant i ha vingut a viure a Vilafranca per poder estudiar el que és la seva passió, la joieria.

 

Aida Cascant dissenya les joies del Ball Pla https://www.arsenal.cat/ Ferran Bohé
Copyright © 2023 EMA Arsenal