Carla Soler Pastó


Atrapa l'Àpat

  • Nom de l'autor: Carla Soler Pastó
  • Escola: EMA Arsenal
  • Cicle: CFGS Gràfica Publicitària
  • Àmbit professional: Disseny Gràfic

Descripció:

Projecte d'Identitat Visual Corporativa per a menjadors escolars que treballen i potencien la importància de la relació familiar amb els processos d'aprenentatge dels infants.
Es desenvolupen una marca, una mascota i una línia gràfica que queden recollides en un manual de normes gràfiques. Es dissenya un sistema de senyalística adaptat al públic infantil per tal d'afavorir el seu procés d'aprenentatge i un seguit d'objectes vinculats a l'acte del menjar que permeten la interacció del nen i l'aprenentatge de normes i conductes d'una manera més efectiva. També és desenvolupa una línia de productes comunicatius destinats a establir vincles de comunicació amb les famílies i tot un seguit de productes de merxandatge que afavoreixen l'empatia dels nens amb la mascota, element clau de la identitat corporativa, ja que esdevindrà el model a seguir.

Aspectes que vols destacar:

Es vol destacar la singularitat del problema escollit. La problemàtica de les famílies amb fills amb malalties lligades a l'alimentació i el descontrol que suposa per ells no poder controlar de forma directa el que mengen els seus fills.

Es vol destacar també la singularitat del públic objectiu i com el disseny gràfic pot ser de molta utilitat durant el procés de creixement d'un infant. Com un grafisme clar i senzill, adaptat a les seves necessitats i a les seves capacitats de comprensió pot facilitar molt la tasca d'aprenentatge.
Un altre aspecte a destacar es la recerca prèvia sobre processos d'aprenentatge en edats curtes i com aquesta recerca ha estat clau en un ús eficaç del disseny gràfic, que no juga només un paper de decoració sinó que esdevé un factor funcional clau de cara a aportar millores davant d'un problema concret.

 

Descarrega PDF