L'artista vilafranquí Joan Raven ha presentat el seu nou llibre "Els pintors que em viuen" (Edicions Andana). L'acte inclou la inauguració d'una exposició basada en el llibre, que romandrà oberta fins al 30 de juny a l'Espai Cultura Fòrum Berger.

L'exposició comptarà amb diverses pintures de Joan Raven, acompanyades de frases dels escriptors que apareixen al llibre. A més, inclourà dues obres de videoart editades per Sílvia Isaac i Pep Puig, i una instal·lació de l'artista Bel Sunyé. Entre les col·laboracions especials, destaquen les aportacions dels alumnes de l'Escola Municipal d'Art Arsenal, que han creat una escultura i un vídeo que exploren el tema del gènere.

L'escultura titulada "Pera-Kiwi-Plàtan", realitzada per les alumnes Mariona Blesa, Daniela Salazar i Júlia Tel, desafia les normes socials tractant una sexualitat històricament estigmatitzada i reprimida. Aquesta escultura interactiva permet als espectadors reflexionar sobre les classificacions i limitacions imposades per la societat. Els participants poden arrencar o trencar etiquetes que simbolitzen les barreres a la llibertat sexual, amb noms de fruites utilitzats com a metàfora dels genitals humans. L'obra està construïda amb materials reciclats, reforçant la metàfora i donant una segona oportunitat als objectes.

El videoart "Queerassa (La roba que habito)", creat per Pol Guerrero i Pau Pulido, reflexiona sobre la imposició de la societat en definir el gènere i els seus rols. Aquesta peça aborda la possibilitat de transitar lliurement per l'espectre del gènere, utilitzant el vestit com a eina per defugir de les convencions socials i donar visibilitat a diverses identitats i expressions de gènere.

Des de l'Escola Municipal d'Art Arsenal ens complau col·laborar en aquest projecte, aportant el treball i la creativitat de l'alumnat a una exposició que promet ser un espai de reflexió i diàleg sobre la llibertat d'expressió artística i de gènere.

L'Arsenal participa en l'exposició de Joan Raven al Fòrum Berger Balaguer https://www.arsenal.cat/ Carla
Copyright © 2023 EMA Arsenal