Des del 4 de maig fins al 15 de juny, la joieria vilafranquina Òpera Joies acull l’exposició itinerant  “Insígnia Mestre Artesà 2009”. Aquesta mostra itinerant dóna a conèixer els trenta-dos projectes procedents dels departaments de joieria de l’Escola Llotja, l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès i l’Escola d’Art de Tarragona, convidats expressament en aquesta edició.
Per a l’elaboració de l’Insígnia Mestre Artesà, l’escola Arsenal va plantejar un procés procés de creació que s’inicià amb una recerca conceptual, continuà amb un procés de projectació i i acabà al taller de joieria dirigit per Enric Montal i Anna Rafecas. De resultes del treball interdisciplinari van sorgir les peces d’ Agustí Sandoval, Alba Olivella, Roger Raventós, Jesús Duque, Amanda de Pedro i Eva Ortín, que es poden veure a la mostra itinerant.
Val a dir que Ortín va obtenir el segon premi del certamen amb la insignia “Fer-ne 15 de nou”.  Es tracta d’una peça d’argent, coure i fusta que combina metall patinat amb argent mate que fou premiada per la seva referència al mestratge artesà, per la fórmula alternativa aplicada a la tanca i pel joc de formes i colors en moviment.
Per la seva banda, Amanda de Pedro va obtenir una Menció Especial per la peça “Dualitat” realitzada amb argent polit i coure oxidat.

Exposició Presentació Mostra itinerant “Insígnia Mestre Artesà 2009” https://www.arsenal.cat/ Sheila gonzález
Copyright © 2023 EMA Arsenal